ciągi geometryczne
nie mam poojęcia: Liczby −√2, x,y,1/2 w podanej kolejności tworzą ciag geometryczny. Liczba odwrotna do sumy
liczb x i y wynosi?
a. 2−√2, −√2/2 , 2+ √2
wiem że trzeba to zrobić ze wzoru na trzy kolejne wyrazy ciągu geometrycznego, tylko nie wiem
czy dobrze policzyłam. Ma może ktoś wynik na to ?
15 cze 10:50
5-latek: No to pokaz swoje obliczenia
15 cze 11:02
nie mam poojęcia: już momencik, trochę mi zejdzie zanim to napiszę
15 cze 11:03
nie mam poojęcia: x2 = −√2*y
y2 = x*12
i rozwiązałam ten układ równań, ale wyszedł mi pierwiastek z pierwiastka z dwóch, a potem to
już w ogóle jakieś głupoty, a mam do dyspozycji
A. 2−√2
B. −√22
C. 2+√2
D. √22
15 cze 11:08
nie mam poojęcia: Oczywiście jest to liczba odwrotna do sumy liczb x i y, ale i tak mi nie wychodzi

, a mam
jutro zaliczenie z tego
15 cze 11:09
nie mam poojęcia: to jak będzie ?
15 cze 11:54
nie mam poojęcia: wie ktos moze
15 cze 23:40
16 cze 00:48
ICSP: x = , y =
16 cze 00:55