dyskretna
ania: Iloczyn kartezjański.
Witam serdecznie,
Mam taki mały problem który mnie napotkał podczas przygotowywania się do zaliczeniowego
kolokwium z matematyki dyskretnej, utknęłam na tym i ani rusz dalej

Otóż mam jakieś takie zagadnienie i muszę policzyć iloczyn kartezjański tych wyrażeń. Szczerze
mówiąc nie mam pojęcia jak (o więcej wskazówek proszę nie pytać bo sama wiem tyle co napisałam
niestety.. ) Ogólnie jest to zadanie z grafów, a to jest opis łuków wchodzących i wychodzących
z wierzchołka.
Łuki wchodzące do w.5: D5+ 9>5=5
Łuki wychodzące od w.5: D5− 5>1=2 ,5>6=3, 5>7=1
Mam policzyć iloczyn kartezjański:
(D5+)x(D5−)
Przypuszczam, ze mam policzyć coś takiego: (9>5=5)x(5>1=2) Tylko JAK ?
Bardzo proszę o nakierowanie jakieś, z góry dzięki