całka nieoznaczona
Tymon: Całka z (x2+4)5
14 cze 22:42
sushi_ gg6397228:
najlepiej najpierw podnieśc do potegi "5" a potem całkuj każdy składnik osobno
14 cze 22:43
MaRKaW: po czym ta calka?
14 cze 22:44
Tymon: myślałem, że jest tu jakiś łatwiejszy 'myk'. Dzięki bardzo, oczywiście, że dx
14 cze 22:47
Tymon: aa jak podnieść to do 5? nie mogę znaleźć wzoru, a sam nie umiem do takich potęg

2 i 3
zawsze były używane jako wzory skróconego mnożenia.
14 cze 22:48
sushi_ gg6397228:
(a+b)5=... trójkąt Pascala albo
(a+b)5= (a+b)3* (a+b)2 = (....)*(....)
do wyboru do koloru
14 cze 22:50
Tymon: dziekoweczka
14 cze 22:59
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
14 cze 23:00