miejsce zerowe funkcji
Algebra: Pomocy − nie umiem rozwiazać tego równania: 4*(x+1)*(x+5)*x2=0
14 cze 19:08
Mila:
x+1=0 lub x+5=0 lub x2=0
14 cze 19:09
J: x + 1 = 0 lub x + 5 = 0 lub x = 0
14 cze 19:09
5-latek: a*b*c=0 ⇔gdy a=0 lub b=0 lub c=0
u nasa= x=1 b= x=5 c=x2 wiec licz
14 cze 19:10
5-latek: ma byc a=x+1 b=x+5
14 cze 19:14
Algebra: a coz czwórką w równaniu
14 cze 19:47
Hajtowy: Czwórka tutaj nic nie znaczy

x+1=0 v x+5=0 v x
2=0
Więcej Ci nie trzeba
14 cze 19:52
5-latek: moze tak zrozumiesz dlaczego 4 nie bierzemy pod uwage
Jesli x+1=0 to 4*0= ile ?
14 cze 19:58
Piotr 10: po prostu podzeil obustronnie przez 4 i po klopocie
14 cze 19:59
Algebra: ok rozumiem − dziękuje bardzo wam
14 cze 20:02
5-latek: Piotr mysle z eto bedzie za trudne do zrozumienia dla niego /niej to co napisales
Tutaj trzeba jednak jak najproscie wytlumaczyc
14 cze 20:02