matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozw. równanie
sun:
ln
2
x + 2lnx=0
14 cze 17:22
J:
lnx(lnx+2) = 0
14 cze 17:24
sun:
to wiem, ale gdzie tu odpowiedz?
14 cze 17:29
J:
lnx = 0 lub lnx = −2 ⇔ x = 1 lub lnx = lne
−2
⇔x = 1 lub x = e
−2
14 cze 17:30