matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
.:
cos2x=sin2x ; x∊(0, 2π)
π
cos2x=cos(
−2x)
2
π
2x=
−2x
2
π
x=
8
jak wyznaczyc kolejne rozwiazania?
14 cze 16:40
zawodus:
Rozwiązania pojawiają się okresowo.
14 cze 16:46