28..Dany jest ciąg (a_n) określony wzorem a_n=n^2+1
Misia1555: 28.
Dany jest ciąg (an) określony wzorem an=n2+1. Oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu (an).
13 cze 23:26
bezendu:
Problem za n podstawić kolejno {1,2,3,4} Może jednak zostań w tej klasie co jesteś

dla
pożytku wszystkich
13 cze 23:31
Toskan: Misia1555 po lewej stronie masz dział "ciągi liczbowe".
Poczytaj sobie troszeczkę sama.
13 cze 23:35
Janek191:
an = n2 + 1
więc
a1 = 12 + 1 = 1 + 1 = 2
a2 = 22 + 1 = 4 + 1 = 5
itd.
14 cze 06:26