matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
18. Narysuj wykres funkcji y=3^x^+^2
Misia1555:
18. Narysuj wykres funkcji y=3
x
+
2
13 cze 23:10
DziadekMróz:
czerwona f(x) = 3
x
niebieska g(x) = 3
x + 2
Wniosek? g(x) = f(x + 2) → przesunięcie w lewo o 2
13 cze 23:12