pkt procentowe
Mimik: Agata wpłaciła 3200zł na lokatę, po roku otrzymała 3392zł i ponownie wpłaciła na lokatę. po
roku otrzymała 3629.44
Liczba punktów procentowych, o któe wzrosło oprocentowanie lokaty w drugim roku wynosi

?
wyszło mi ze o 1? to jest dobrze

Prosze o pomoc
7 lis 14:38
godzio187: 3200+x%*3200=3392
3392+y%3392=3629,44
y−x=... jesli tak obliczylas to dobrze
7 lis 14:42
godzio187: oblyczyłeś*
7 lis 14:42
godzio187: x=6%
y=7%
w takim razie dobrze
7 lis 14:43
Mimik: tak tak robiłem

dzieki
7 lis 14:46