rozwiąż
magda: uzasadnij tożsamość
cos x+ tg do potęgi 2x=1/cosx
13 cze 15:35
wredulus:
tgx = sinx/cosx
Wspolny mianownik i dodajesz z lewej strojny ... jedynka trygonometryczna i co otrzymujesz?
13 cze 15:37
magda: hej, a możesz mi to wytłumaczyć ? i napisz mi to dokładnie jak to rozpisać
13 cze 15:39
wredulus:
Nie i sprawdz czy dobrze przepisalas bo to nie jest tozsamosc
13 cze 15:41
J: Nie robi..
13 cze 15:42
magda: dobrze przepisałam tylko napisałam tg do drugiej bo nie umiem tego na kompie matematycznie
napisać
13 cze 15:47
J: To nie jest tożsamość.
13 cze 15:48
magda: w zadaniu napisane było uzasadnij tożsamość więc jak to z tym zadaniem będzie?
13 cze 15:59
MQ: tg do potęgi 2x z czego?
13 cze 16:05
wredulus:
Z zadaniem jest tak ze w takiej formie nie jest to tozsamosc
| | 1 | |
Co inne gdyby bylo cosx*(1+tg2x) = |
| |
| | cosx | |
13 cze 16:06
magda: tg do potęgi 2x tak napisane czyli co nie da się ztym nic zrobić?
13 cze 16:08
wredulus:
Magda ... Ty kuzwa nawet nie wiesz co przepisujesz z tablicy
13 cze 16:17
MQ:
13 cze 16:24
magda: dobrze wiem co piszę, a ty jesteś egoista− takiego jeszcze nie spotkałam, więc jak nie umiesz
pomóc to wypad stąd ! tu są ludzie pomocni a nie takie gnojki jak ty

!
13 cze 16:31
wredulus:
Dziecko drogie ... gnojkiem juz dawno ne jestem ... teraz moge byc conajwyzej 'kawal chuja'.
Dobrze wiesz co piszesz

To sie zapytaj rodzicow co to jest tg
2x to Ci powiedza ze cos
takiego nie istnieje (to co teraz napisalem to jest tg do potegi 2x czyli to co wedlug Ciebie
jest dobrze napisane)
13 cze 16:35
magda: tg do 2 ale x normalnie nie mały obok dwójki czyli ty nie rozumiesz inni jakoś umią to
rozszyfrować ty po prostu nie wiesz o co chodzi i nie umiesz tego pa
13 cze 18:08
MQ:

Problem w tym, droga
magdo, że można sobie wyobrazić również funkcję tg
2x, np.
tg
2xx, dlatego pytałem "z czego?".
Następnym razem więc przepisuj dokładnie z tablicy, jak radził ci kolega, i nie rzucaj się,
kiedy ci mówi, że takiej tożsamości nie ma, bo nie ma, wierz mi.
Powyżej masz wykres funkcji tg
2xx, jakbyś nie wierzyła.
13 cze 18:16
magda: to nie ma być z małym x przy dwójce tylko normalny x
13 cze 19:05
MQ: No dobra, rozumiemy już, że chciałaś napisać:
ale i tak jest coś nie tak, bo już ci
wredulus przecież napisał, że nie ma takiej
tożsamości.
13 cze 19:34
Janek191:
nie jest tożsamością trygonometryczną, bo
| | √2 | |
L = cos π4 + tg2 π4 = |
| + 1 |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 2 | |
P = |
| = |
| = |
| = √2 |
| | cos π4 | | √22 | | √2 | |
L ≠ P
14 cze 07:38
xxxxxxx: stooooooooooookrotne dzięki Janku ty jesteś kul chłopak−muszę się tego pouczyć
14 cze 14:21