matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania bernouliego
Markos:
Mam problem z RR bernouliego dokładnie z dwoma
dy
11.17 (x−2xy−y
2
)
+y
2
=0
dx
x
2
dy
11.25 (
−y
3
)
=x
y
dx
nie wiem jak wymnożyć czy coś to z nawiasami tak żeby było widać że to jest rrb czyli y'±p(x)y=q(x)y
n
13 cze 13:54