wielomiany
Trollollo: x
3 + 5x
3 + 4x + 20 = 0
Poprawka to tak idzie.. prosze o odpowiedzz

!
13 cze 12:04
piq:
Pogrupuj
13 cze 12:46
J: No i chyba na początku jest x4
13 cze 12:47
ICSP: albo w środku x2
13 cze 12:51
J: Albo tak...
13 cze 12:52
Hajtowy:
x(x2+4)+5(x2+4)=0
(x+5)(x2+4)=0
...
dokończ.
13 cze 13:36
J: No to "Hajtowy" jesteś jasnowidzem..
A może ma być: x3(x+5) +4(x+5) = 0 ⇔ (x+5)(x3+4) = 0 ... ?
13 cze 13:42
Hajtowy: może tak być

ja tylko strzelałem
13 cze 14:05
PW: Na pewno nie było w treści zadania x3+5x3 − autor sprawdzałby, czy adept umie
dodawać?
13 cze 15:12