matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Trollollo:
Rozwiąż równanie: x
3
+ 5x
3
+ 20 = 0 PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZZ
!
13 cze 12:00
wredulus_pospolitus:
10
x
3
+ 5x
3
+ 20 = 0 <=> 6x
3
= −20 <=> x
3
= −
<=> x =
3
√
−10/3
... koooniec
3
13 cze 12:01