Jak to zrobić...
Janek: Witam wie ktoś może jak to rozwiązać (10√2 )3 ÷ 53
13 cze 10:40
J: Wiem.
13 cze 10:46
13 cze 10:50
J: Pokaż jak liczysz.
13 cze 10:50
Paweł: 1000*√8/125=8√8
13 cze 11:08
jerey: | | 10√23 | |
10√23:53= |
| =2√23=16√2 |
| | 53 | |
13 cze 11:11
J:
= 16
√2 ... i pewnie taką masz odpowiedź.
| | 10√2 | |
= ( |
| )3 = (2√2)3 = 8*(√2)3 = 8*2√2 = 16√2 |
| | 5 | |
13 cze 11:13
Janek: Tak mam taką odp w sumie to wyniki mi nie chciał wyjść, bo nie pomyślałem aby to na ułamek
zamienić tylko leciałem jak jest we wzorze. Dzięki

!
13 cze 11:20
Paweł: 8√8=16√2
13 cze 11:21