l.rzeczywiste
Kamil: Która liczba jest największa?
1) x= 20 +2−1+2−2
2) y=3√27*(−3)03√−8
3) z= |1−√8|
4) t=3215
7 lis 14:27
godzio187: 2) nie zabardzo da sie odczytac mianownik
3)z=|1−
√8|=
√8−1=2
√2−1≈1,84
7 lis 14:30
godzio187: 2) nie zabardzo da sie odczytac mianownik
3)z=|1−
√8|=
√8−1=2
√2−1≈1,84
7 lis 14:30
Kamil: W mianowniku jest pirwiastek trzeciego stopnia z −8
I cale to drugie wyszło mi 4.5(chyab dibrze)
czyli włąsnie 2 jest najwieksza. dziekuje!
7 lis 14:33
Kamil: a jak obliczyłes to 4?
7 lis 14:34
Kłopot: 
przeciez 32 do potegi
15 to raczej nie jest 2
7 lis 14:44
psotka:
Kłopot ....co też opowiadasz?
5√2*2*2*2*2= 5√25= 2
7 lis 14:47
godzio187: 2)
Kłopot jestes pewien ze 4,5 ? co jets miedzy 3√27 a (−3)0 bo nie zaleznie od tego
wyjdzie liczba ujemna bo (−3)0=1
7 lis 15:03