matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
policz całkę
Ania:
policz całkę ∫
−a
0
(t + a)(e
−itx
)dt
13 cze 00:55
Ania:
romimy to przez części tak
u = t + a u` = 1
e
−itx
v` = e
−itx
v =
−ix
i jak dalej
e
−itx
[(t+a) * (
)]
−a
− ∫
−a
0
.....
−ix
13 cze 00:58
daras:
i tu masz wszystko napisane wraz z przykładami:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2138.html
tak jak w podręczniku, któy zgubiłaś
13 cze 05:52