matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
HElp
Ewa:
Jak to zrobic ?
Chciałabym wyliczyć BC mam takie równanie
1
1
sinα
=
−
BC
r
2r
12 cze 23:39
Eta:
1
2−sinα
=
BC
2r
2r
BC=
2−sinα
12 cze 23:41
jakubs:
1
2
sina
=
−
BC
2r
2r
1
2−sina
=
BC
2r
BC(2−sina)=2r
2r
BC=
2−sina
12 cze 23:41
Ewa:
Takie proste a ciężko wpaść na rozwiązanie. Dziękuje
12 cze 23:44