Prosze o pomoc (Czworokaty)
SMUTASEK: Na prostokącie KLMN opisano okrąg .wyznacz współrzędne jego srodka O i oblicz długość promienia
R okręgu oraz pole prostokąta ,gdy:K=(−2;−1),L=(3;−1),M=(3;1),N=(−2;1).
12 cze 22:42
5-latek:

Teraz pytanie
1. czy na prostokacie mozna opisac okrag? jesli nie to dlaczego . ? jesli tak tez dlaczego ?
nr 2 . Jakie sa przekatne w prostokacie i gdzie sie przecinaja ?
nr 3. jaki to bedzie trojkat np KLM i ngdzie lezy srodek okregu opisanego na tykim trojkaccie
(wyciag wniosek z tego i pytania nr 2
jesli to wiesz to R=
Jaki jest wzor na pole prostokata ? wiec juxz nie powinno byc problemu
12 cze 22:56
SMUTASEK: nie wiem czy dobrze ale zrobilem to tak :
o=1/2, 2/2
|KM|=5
|ML|=2
wiec pole= 10
a R=√14
12 cze 23:19