matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oznaczona
alfaa:
Całka oznaczona Prosze o pomoc.
lnx
1
∫
e
x
potem na całka sie zmienia od 0 do 1 i dlaczego
12 cze 21:19
zombi:
lnx
ln
2
x
∫
dx =
x
2
Zatem
ln
2
(e)
ln
2
(1)
1
0
1
−
=
−
=
2
2
2
2
2
12 cze 21:25
alfaa:
aaa oki. dzikei
12 cze 21:56