matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz okres podstawowy
bratmatis:
Wyznacz okres podstawowy y = cos x / 3 odp. 6π
12 cze 20:37
Mila:
1
y=cos(
x)
3
T=2π okres zasadniczy f(x)=cos(x)
2π
T
1
=
=6π
1
3
12 cze 20:52
bratmatis:
dziękuje
12 cze 23:42
Mila:
12 cze 23:49