Rozwiąż równanie
Kasia: Rozwiąż równanie
cos2x + sin2x =2
12 cze 18:57
pigor: ...,
cos2x+sin2x=2 ⇔ cos2x=1 i sin2x=1 ⇔ dalej sama może . ...
12 cze 19:08
Kasia: O, faktycznie

A ja się męczyłam i rozpisywałam. Dzięki
12 cze 19:14
AS: sin(α) + cos(α) = √2*cos(α − 45o)
12 cze 19:50
bezendu:
W tym tygodniu to równanie było ponad 5 razy...
12 cze 19:51
daras: nie za bardzo rozumiem, dlaczego zaróno sin2x jak i cos2x ma być jednoczesnie = 1
12 cze 19:53
Mila:
Właśnie nad tym Kasia ma się zastanowić, popatrzeć np. na wykresy i odpowiedzieć czy to jest
możliwe.
12 cze 21:06
daras: ja wolę oglądac Mundial
12 cze 21:26