Proszę o pomoc
Pikador: 1. Oblicz W (pierwiastek z 3) dla wielomianu W (x) = − x3 + 2x2 + 3x − 5.
2. Wyznacz:
S (x) = [ H (x) + P (x) ] 2 , gdzie
H (x) = 3x4 − 1
P (x) = x2 + 1
12 cze 18:28
Lukas:
Nie znasz teorii
12 cze 18:28
Janek191:
z.1
W(
√3) = − (
√3)
3 + 2*(
√3)
2 + 3*
√3 − 5 = ...
z.2
Oblicz sumę , a potem podnieś do kwadratu
12 cze 18:36
Pikador: znam teorię co do obydwu zadań! zwyczajnie potrzebowałem niejako punktu odniesienia,
sprawdzenia. Nie ukrywam, że najwięcej problemów może sprawiać, i myślę, że nie tylko mi,
potęgowanie np. pierwiastków.
12 cze 20:33