potęgi
tyu:
czy ktoś powie, czy to jest dobrze
| | 3√81 | | 34/3 | |
y= ( |
| )−12 = ( |
| )−12 |
| | 94√27 | | 32 * 33/4 | |
| | 32 3 4 | | 3 | |
= ( |
| )12 //w liczniku jest potęga 2 |
| |
| | 34/3 | | 4 | |
| | 3 | | 4 | | 17 | |
= odejmuje sobie potęgi 2 |
| − |
| = |
| |
| | 4 | | 3 | | 12 | |
(3
17/12)
12 = 3
17
12 cze 18:08
Kaja: dobrze
12 cze 18:12
12 cze 18:12
tyu: ok, dziękuję za sprawdzenie
12 cze 18:12
Mila:
Mogłeś tak
licznik :
(3
43)
−12=3
−16
Manownik:
(3
114)
−12=3
−33
12 cze 20:49