wielu zmiennych
onled: Ekstremum x3+2xy+y−x witam czy dobrze to zrobiłem x wyszło mi −1/2 y wyszło 1/8 i brak
ekstremum wyszedł
12 cze 18:05
WW: Taki Hesjan ci wyszedł ?
6x 2
2 0
12 cze 18:25
onled: Tak
12 cze 18:25
onled: I jeszcze jakby sprawdził ktos to: z =√3/2 −1/2 i . Oblicz z31 wyszło mi ze z31 to √3/2+i
1/2
12 cze 18:28
WW: Z wyznaczników
6*−1/2=−3 ⇒ <0
0−4=−4 ⇒ <0
Funkcja nie osiąga ekstremum w punkcie P
12 cze 18:33
onled: Super dzięki a to z31 ktoś sprawdzi?
12 cze 18:38
WW: Napisz to jeszcze raz porządnie bo teraz główkuje co to jest...
12 cze 18:39
onled: Znaczy się z31
12 cze 18:39
onled: Sorry pisze z telefonu to są zespolone
12 cze 18:40
Onled: pomoże ktoś
12 cze 21:24