matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc PILNE
Dorota:
Oblicz najmniejszą oraz największą wartość fnkcji f(x)=
2
3
(x+3)
2
−1, x=<−2;−1>
12 cze 18:01
Kaja:
x
w
=−3∉<−2,−1>
1
f(−2)=−
3
5
f(−1)=
3
1
f
min
=−
3
f
max
=
5
3
12 cze 18:03