funkcja kwadratowa
ence: f(x)=2x2+6
Wyznacz miejsce zerowe
Wyznacz postac kanoniczna
12 cze 16:48
Godzio:
Nie ma miejsc zerowych bo f(x) > 0 zawsze
Postać kanoniczna jest już napisana.
12 cze 16:53
J: Albo : f(x) = 2(x − 0)
2 + 3 ... widać wektor ...
12 cze 16:55
Godzio:
f(x) = 2(x − 0)
2 + 6 *
12 cze 16:56
J: Upss...
12 cze 16:57
5-latek: J Ty jestes po studiach to widzisz ten wektor o jaki trzeba przesunac wykres y=2x
2 aby
otrzymac y=2x
2+6
12 cze 16:58
5-latek: A kolega czy kolezanka nie widzi
12 cze 17:00
Godzio:
Jak się zapisze tak jak to zrobił
J wystarczy znajomość wzoru, a to już powinien umieć
12 cze 17:03