matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne fukncji
kodex:
witam, mam problem z pochodnymi otoz nie moge rozwiazac tego zadania: Oblicz f'(x
0
)=x
3
+2 , x
0
=3 probuje liczyc w ten sposob: f'(3)=x
3
+2−3{3}+2/x−3=x
3
−23/x−3 i nie wiem co dalej
12 cze 16:36
5-latek:
Pewnie to ma byc z defincji pochodnej wiec podobnie policz jak tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/362.html
12 cze 16:43
Krzysiek:
podobne:
https://matematykaszkolna.pl/strona/362.html
12 cze 16:43
J:
Skoro pochodna to f'(x) = x
3
+ 2 , to f'(x
0
) = f'(3) = 3
3
+ 2 = 29
12 cze 16:46