matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie przez części
chora:
Może mi ktoś wyjaśnić jak to rozwiązać? ∫ x
2
lnx dx =? bo głupieje już
12 cze 16:32
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3420.html
12 cze 16:33
J:
Przez części: u = lnx v' = x
2
1
1
u' =
v =
x
3
x
3
12 cze 16:39