funkcja kwadratowa
mwoup: Prosze o pomoc

PILNE !
Podaj wzor wartosci funkcji f(x)= −2(x−4)
2 + 3
12 cze 16:25
J: Chyba zbiór ?
12 cze 16:26
J:
Zw = (−∞,3>
12 cze 16:27
mwoup: Moglabym prosic o dokladne wytlumaczenie ?
12 cze 16:29
5-latek: Nie wzor tylko zbior wartosci
jaka to jest postac funkcji kwadratoej ? CO mozsesz z niej odczytac ? Jak bedz skierowane
ramina tej paraboli ? Wobec tego jaki bedzie ten zbior wartosci ?
12 cze 16:29
Mila:
Naszkicuj wykres.
W(4,3) wsp.wierzchołka paraboli, parabola skierowana w dół (a=−2<0)
12 cze 17:27