matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownianie osi symetrii
mw8:
Pilnie potrzebuje pomocy
Wyznacz rownanie osi symetrii wykresu funkcji kwadratowej f(x)= −1/2 (x+3) (x−8).
12 cze 16:02
razor:
−3+8
5
x
w
=
=
2
2
5
x =
2
12 cze 16:04
5-latek:
x
1
=−3 i x
2
= 8 (dlaczego ?
x
1
+x
2
x
w
=
wiec rownanie to ma opostac (policz
2
12 cze 16:05
Mila:
−3+8
5
x=
=
2
2
12 cze 16:07
mw8:
A jakie bedzie rownanie ?
12 cze 16:17
5-latek:
5
No przeciez masz napisane x=
2
12 cze 16:18