matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy...
Ania:
suma dwóch liczb jest równa 35 a ich iloczyn 294. wyznacz te liczby
7 lis 13:23
Michał:
a+b=35 ab=294 a=35−b (35−b)b=294 a=35−b 35b − b
2
− 294=0 delta, b
1
i b
2
7 lis 13:27
Ania:
dzieki
7 lis 13:33