matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ja:
pole kola opisanego na rownoramiennym trojkacie prostokatnym jest rowne 4πcmm
2
. oblicz pole i obwod tego trojkata.
11 cze 23:59
Godzio:
P = 4π = πR
2
⇒ R = 2
1
R =
b ⇒ b = 4
2
b = a
√
2
⇒ a = 2
√
2
a
2
P =
2
L = 2a + b
12 cze 00:01
daras:
pomóż sobie sam:
http://www.google.pl/cse?cx=partner-pub-8082496537969329%3Amqxxzmak47q&ie=UTF-8&q=ko%C5%82o+opisane+na+r%C3%B3wnoramiennym+tr%C3%B3jk%C4%85cie&sa=Szukaj&siteurl=matematyka.pisz.pl%2Fstrona%2Fszukaj.html&ref=matematyka.pisz.pl%2Fstrona%2F3420.html&ss=14495j8556347j48#gsc.tab=0&gsc.q=ko%C5%82o%20opisane%20na%20r%C3%B3wnoramiennym%20tr%C3%B3jk%C4%85cie&gsc.page=1
12 cze 10:42