sprawdzenie do wzoru
John Doe: Obliczyć wszystkie kąty trójkąta:
A=(3,2,5)
B=(4,4,5)
C=(3−2√3,2+√3,5) z tego wyznaczam wektory AB=(1,2,0) oraz AC=(−2√3,√3,0) mnożę je wychodzi
wychodzi wynik =0 co oznacza,że kąt ma 90 (stopni)
Następnie wyznaczam wektor BA=(−1,−2,0) oraz BC=(−3√3,−2√3,0) mnożę
je i wychodzi 7√3

!(mogę się tu pomylić o te pierwiastki) i lecę dalej wyliczam wektor
BA=(√(−1)²+(−2)²+0²)=√5 BC=(3√3²+2√2²)=√27+√12=√39
cos(BA,BC)=7√3(podzielić)√39(razy)√5=są,to duże liczby i nie mogę sobie poradzić nie wiem czy
dobrze to liczę bo chodzi mi o podstawienie do wzoru i wyliczenie
thx za pomoc

!