matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Jaro:
dx
1) ∫
xcos
2
(lnx)
2
e
(
1/x))
1
2)∫
dx <− e jest do potęgi
x
2
x
1 3)oblicz pole figury ograniczonej liniami
x
3
y=
y=
y=3x
3
x
11 cze 22:47
Maslanek:
1 − podstawienie t=ln x
1
2 − podstawienie t=
x
3 − narysuj wykres i policz całki róznic funkcji miedzy którymi jest zawarty ta figura w granicach przecięć wykresów tych funkcji (trochę pogmatwany zapis)
11 cze 22:49