całka oznaczona
MisiaBella: Oblicz całke oznaczoną
0∫
1 √x+ e
2x
gdzie robie bład bo mi wychodzi koncowy wynik
12e
2+
23
a ma być
12e
2+
16
i skad te
16
?
Prosze o pomoc
11 cze 21:14
sushi_ gg6397228:
zapisz porządnie całke a potem swoje obliczenia
11 cze 21:20
Mila:
| | 2 | | 1 | |
∫√x dx+∫e2xdx= |
| √x3+ |
| e2x |
| | 3 | | 2 | |
| | 2 | | 1 | | 2 | | 1 | | 2 | | 1 | | 1 | |
= |
| *√1+ |
| e2*1− |
| *0− |
| *e0= |
| + |
| e2− |
| = |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | | 2 | |
11 cze 21:27
MisiaBella: a dlaczego −
12
tam powinno być +
12
11 cze 21:49
11 cze 21:50
Mila:
11 cze 21:51