funkcja kwadrayowa
Jędrek: Rozpatrujemy prostokąty o obwodzie 40. Wybierz prostokąt o największym polu.
mam tak
ob=40=4a , a=10
d=10
√2
r=1/2 a = 5
√2
P=π
2=π*(5
√2)
2=50π
ale to nie ma nic wspólnego z funkcją kwadratową.
11 cze 20:12
bezendu:
2a+2b=40 /2
a+b=20
a=20−b
P=ab
P=(20−b)*b
P=20b−b
2
Teraz już ma bardzo dużo
11 cze 20:15
jakubs: Jakieś pole koła napisałeś. W dodatku założyłeś, że Twój prostokąt jest kwadratem

2(a+b)=40
a+b=20
a=20−b
P=a*b
P=(20−b)*b
I jest kwadratowa
11 cze 20:16
Jędrek: bezendu po raz drugi mnie ratujesz.. kuba pogadamy na fb potem

dzięki
11 cze 20:18