Wykaż że jeśli x∊(-2,4)...
max: Wykaż że jeśli x∊(−2,4) to √x2+4x+4x+2 − |x−4| − x +7 = 4
7 lis 12:07
Barti: √x+22(ulamek) −x+4−x+7=4
x+2
x+2 (ulamek) −x+4−x+7=4
x+2 (sie skroci)
−2x=−7 /:−2
x=3,5
8 lis 18:41
SC: taka uwaga
jak się skróci, to zostanie 1
zatem: 1+ (−x+4)−x+7=4
8 lis 18:44
SC: a raczej SC: 1− (−x+4)−x+7=4
8 lis 18:47
SC: |x−4| = −x + 4 dla x∊(−2, 4) bo w tym przedziale x−4 <0
8 lis 18:49
Eta:
8 lis 18:51
SC: Eta, czy często trzeba poprawiać błędy?
8 lis 18:55
Eta:
Tak , do skutku

Pozdrawiam
8 lis 18:57
SC: 
Pozdrawiam
8 lis 19:01