Rózniczkowanie
teps: Jakim sposobem to się robi?
y'+y/2x =1/2yx2
To jest równanie nieliniowe?
Jaką metodą to robić ?
11 cze 18:16
Krzysiek: zwykłe równanie o rozdzielonych zmiennych
11 cze 18:55
teps: Serio bo jakoś nie mogę tego poprzerzucać zeby y były po lewo x po prawo
11 cze 19:08
sushi_ gg6397228:
najpierw zapisz porzadnie przyklad z kreską ułamkową
11 cze 19:14
teps: y'+y/2x=1/(2yx2)
inaczej tu nie umiem zapisać
11 cze 19:29
sushi_ gg6397228:
kliknij po więcej przykładów i bedzie kreska ułamkowa
11 cze 19:38
alfons: U{} {} bez spacji {}{}
11 cze 19:39
teps: y'+y2x= 12yx2 ale to jakoś źle widać
11 cze 19:42
teps: ?
11 cze 21:30
11 cze 21:42
teps: dzięki o to mi chodziło
11 cze 21:53