Jaka jest spodziewana liczba Francuzów wśród Niemców?
Mayyy: Hej. Pomoże ktoś? Mam do rozwiązania takie zadanie i nie wiem jak się za nie zabrać.
Dwóch Niemców i trzech Francuzów ustawia się losowo w szeregu. Jaka jest spodziewana liczba
Francuzów wśród Niemców?
11 cze 18:08
Kasia: nie wiem jak to zrobić.
1 lip 14:53
lolo: spodziewana liczba francuzów?

zapewne trzech...
1 lip 15:01
J:
Wszystkich ustawień jest 5!
Od tej liczby odejmij ustawienia, gdzie dwóch Niemców stoi koło siebie.
1 lip 15:07
J:
NNFFF = 2*3!
FNNFF = 2*3!
FFNNF = 2*3!
FFFNN = 2*3!
1 lip 15:26
zombi: Francuzi kapitulują.
1 lip 15:28
J: ... = 5! − 4*2*3! = 20*3! − 8*3! = 12*3! = 72
1 lip 15:30