matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie kwadratowe
123:
Rozwiąż równanie kwadratowe. x √3(5x − 6 √2) = 2√6x (√2x − 3)
11 cze 17:05
Mila:
5
√
3
x
2
−6
√
6
x=2
√
12
x
2
−6
√
6
x⇔ 5
√
3
x
2
=4
√
3
x
2
√
3
x
2
=0 x=0
11 cze 17:11