matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
555:
Narysuj wykres finkcji: f(x)=
3x
2
−1
|3−1|
f(x)=
√
1
−
√
−1
11 cze 16:27
555:
W 2 przykładzie jest + zamiast −
11 cze 16:28
kochanus_niepospolitus:
pytanie ... poziom liceum
11 cze 16:28
Metis:
w 2 przykładzie: Pierwiastek z 1 to 1 wiec 1− 1 = 0 Wykresem będzie oś X.
http://s3.postimg.org/f7r2i30sz/Wykres_2.png
11 cze 16:55
Metis:
Co do 1 nie jestem pewny ale : |3−1| = 2 v −2 wiec:
3x
2
3x
2
f
1
(x)
−1 i f
2
(x)
−1
2
−2
Stąd:
http://oi60.tinypic.com/21m6qsy.jpg
11 cze 17:09