Wartość parametru - wielomiany
Paula: Dla jakich wartości parametru m pierwiastkiem wielomianu F(x)=3x3 +mx2 −13x − 5m jest liczba
−2?
Dzieki za odpowiedzi
11 cze 16:02
bezendu:
W(−2)=0
11 cze 16:03
Janek191:
f(−2) = 0
11 cze 16:03
Paula: dzieki.... ale dalej nie wiem jak zrobić to zadanie :x
11 cze 16:09
Hajtowy: podstaw za 'x' liczbę −2
11 cze 16:10
bezendu:
To dowiesz się w sierpniu

Powtórzysz materiał w lipcu i wszystko będziesz wiedzieć
11 cze 16:10
Paula: ha ha ha
niestety czeka mnie jeszcze spr w tym roku a nie poprawianie oceny. ale dzieki poradze już
sobie
11 cze 16:13