całka krzywoliniowa
całka1233: całka krzywoliniowa
mam całkę z ydL I obszary to x2+y2+z2=1 i x2+y2=x
robię układ równań i przechodzę na współrzędne walcowe
r=cosfi z=sinfi, wyznaczam z(fi), x(fi), y(fi)
później mam jakiś wektor r(fi)=[x(fi), y(fi), z(fi)]
później muszę obliczyć pochodną i pomnożyć przez jakobian(długość)?
może ktoś wie o co z tym chodzi?
11 cze 15:09
daras: i co chcesz z nią zrobić
11 cze 16:17
całka1233: no mam obliczyć tą całkę krzywoliniową.
11 cze 17:12
daras: to obliczaj
11 cze 22:44