oblicZ
p.: √6 − √3 =
Pyanie brzmi, moge normalnie odjac te pierwiastki w sensie ze zostanie mi √3 ? Mam chwilowa
amnezje...
11 cze 15:07
jakubs: Nie, nie możesz.
11 cze 15:09
Mila:
Nie .
Możesz odejmować pierwiastki tego samego stopnia z tej samej liczby np.
12√6−3√6=9√6
13√3−10√3=3√3
11 cze 15:09
J: Albo ... = √2*√3 − √3 = √3(√2 − 1)
11 cze 15:13
Saizou :
nie, ale mozesz
√6−√3=
√3*√2−√3=
√3(√2−1)
11 cze 15:13
q:
chwilowa amnezja już przeszła?
11 cze 15:21
p.: Tak @q, kto pyta nie bladzi.
11 cze 15:24
q:
ale tłumaczenie o amnezji jest głupie
11 cze 15:29
p.: Glupie jak to, ze probujesz udowodnic, ze jestes idealny.
11 cze 15:30
q:
11 cze 15:34