błagam pomóżcie
Paulina: Podaj definicje ekstremum lokalnego oraz zbadaj czy istnieją esktrema lokalne funkcji f (x)=x/2
+2/x. Czy istnieje związek między znakiem pochodnej funkcji a jej monotonicznoscia? Heerlp
11 cze 14:34
mietek: masakra takie proste pytania? to już maturzyści umieją... wpisujesz ekstremum lokalne i wiki
podaje definicje...
11 cze 14:35
J:
Policz pochodną.
Istnieje bezpośredni związek.
11 cze 14:36
Paulina: Możecie pomóc mam 20 zadań a tylko godzine proszę błagam
11 cze 14:46
J:
| | x2 − 4 | |
Pochodna f'(x) = |
| , eksterma lokalne: x = − 2 (maximum) , x = 2 (minimum) |
| | 2x2 | |
11 cze 14:59
wredulus_pospolitus:
to wygląda jak zadania z egzaminu
11 cze 15:00
J: Sporo tych zadań.
11 cze 15:06
daras: jaq bym ci pomógł, bo lubię liczyć ale..
obecnie roztapaim się na balkonie a ze mną mój mózg<je
pizze>
11 cze 15:36
Paulina: Dziękuje, mam zadania jeszcze do rozwiązania ktoś by chciał ? ja to już nie mam siły, a
wreduluspospolitus a czemu sądzisz jak z egzaminu wiele jest takich zadan w cw, podręcznikach
11 cze 17:16
daras: i tak przekroczyłaś plan czasowy o 300%

teraz jest chłodniej, to możesz zapodawać
11 cze 22:43
Paulina: Dziękuję nie trzeba juz
12 cze 12:39