miejsca zerowe
Arcsin: −2x
4 − 2x=0
szukajac miejsc zerowych będzie to wygladać w ten sposób?:
−2x(2x
3 − 1) =0
x=0 i pierwiastek 3 stopnia z 1/2 oraz −1/2
11 cze 14:01
J: Nie.. −2x(2x3 + 1) = 0
11 cze 14:03
Arcsin: przyrównując do zera to będzie pod pierwiaskiem trzeciego stopnia?
11 cze 14:10
J: | | 1 | | 1 | |
x = 0 lub x = 3√ |
| lub x = 3√− |
| |
| | 2 | | 2 | |
11 cze 14:13
11 cze 14:14
Mila:
−2x(x3+1)=0
x=0 lub x3+1=0
x=0 lub x=−1
11 cze 14:50
J: Ale wpadka ...
11 cze 14:51
Mila:
Upał!
11 cze 14:54
daras: do tego prostego r−nia nie potrzeba arcsinusów
11 cze 16:18