Witam! Potrzebuję wyprowadzenia pochodnych do wzoru roboczego.
Łukasz: I=14(mp+mk)d2(gt22h−1)
11 cze 13:18
J:
A co jest zmienną ?
11 cze 13:25
Łukasz: I jest zmienną
11 cze 13:36
J:
I jest funkcją ... pytam o argumenty tej funkcji ( zmienne ) , a co jest stałe ?
11 cze 13:40
Łukasz: Trzeba wyprowadzić pochodną do każdego symblu np. ∍I∍t, ∍I∍d
11 cze 13:54
J:
| | 1 | | gt2 | |
I'd = |
| (mp+mk)d( |
| − 1) |
| | 2 | | 2h | |
11 cze 14:02
Łukasz: potrzebuje jeszcze I'mp, I'mk, I'g, I't, I'h
11 cze 14:29
J: To licz ...
11 cze 14:30
Łukasz: I' t=(mp+mk) d2 (gt/4h)
11 cze 14:37
J: Dobrze.
11 cze 14:40