matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
lorna21:
Oblicz sumę S
n
pierwszych wyrazow ciągu artmetycznego jeżeli : a
3
=−2, a
5
=16, n=4
11 cze 12:50
J:
2a
1
+ 3r
a
5
− a
3
= 2r , a
1
= a
3
− 2r , S
4
=
*4
2
11 cze 12:52
lorna21:
dzieki juz kumam o co tu chodzi mniej wiecej
11 cze 13:39