calka
123: | | 3 | | 3 | | 1 | | 3 | |
∫ |
| = |
| ∫ |
| = |
| ln|5t+6| + C |
| | 5(5t+6) | | 5 | | 5t+6 | | 25 | |
| | 3 | | 1 | | 3 | |
∫ |
| = 3∫ |
| = |
| ln|25t+30| + C |
| | 5(5t+6) | | 25t+30 | | 25 | |
Czy te wyniki sa rownorzedne?
10 cze 23:29
123: ?
10 cze 23:41
123: lul
10 cze 23:48
bezendu:
Dobranoc.
10 cze 23:48
123: Ale sa czy nie sa?
10 cze 23:49
bezendu:
10 cze 23:51
123:
10 cze 23:53
123:
10 cze 23:55
11 cze 00:21
ICSP: 
to jest to samo.
11 cze 01:48
Toskan: Wyniki są takie same bo
ln|ax| = ln a + ln x , gdzie ln a jest stała i zostaje włączona pod stałą całkowania.
11 cze 11:15