Wykresem funkcji kwadratowej f(x) = -2x^2 + bx + c jest parabola, której wierzch
cuteπie: Wykresem funkcji kwadratowej f(x) = −2x2 + bx + c jest parabola, której wierzchołkiem jest
punkt W(−2,5). Oblicz wartości współczynników a i b.
Z góry dziękuję.
10 cze 22:08
KrysteQ: a z tego co widzę masz obliczone
10 cze 22:09
5-latek: Jesli mamy podany wierzcholek to jaka postac funkcjim kwadratowej mozemy wykorzystac ?
napisz tutaj ja .
10 cze 22:10
bezendu:
KrystekQ bredzisz głupoty
f(x)=−2(x+2)2+5 wymnóż sobie to się dowiesz.
10 cze 22:12